Internationale Vereniging Trappist Nieuwsbrief maart 2017

Nieuw lid voor de IVT: Mount Saint Bernard Abbey (UK)

De Trappistenabdij van Mount Saint Bernard, gelegen in het Leicestershire (Verenigd Koninkrijk) werd op 6 maart 2017 LID van de Internationale Vereniging Trappist (IVT). Momenteel telt de vereniging 21 leden, waarvan 21 Trappistenabdijen verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. 


Het nieuwe Spencerbier is er!

Op 6 maart 2017 heeft de Internationale Vereniging Trappist (IVT) het “Authentic Trappist Product” label toegekend aan het nieuwe bier van de Abdij Spencer (USA): “Spencer Monks’ Reserve: A Quadrupel Ale”.  


De Chimay 'Grande Réserve' rijpt op eiken vaten

Sinds 2015, herstelt Chimay een eeuwenoude methode in ere; het laten rijpen van de Chimay Blauw op houten vaten. Deze rijpingsmethode verrijkt dit bier met uitzonderlijke aroma’s en een complexe smaak.


Nieuwe kaas: Le Mont Chimay

Op 12 september 2016 heeft de Abdij Scourmont (BE- Chimay) de certificering “Authentic Trappist Product” gekregen voor twee nieuwe kazen. 

Mont de Chimay is een karaktervolle kaas met de kenmerkende smaak van gedroogd fruit. Het is een uniek product gemaakt met weidemelk uit de streek van Chimay. De melk is rijk aan aroma’s en wordt ingezameld tijdens het zomerseizoen, tussen mei en september.


Het is de eerste halfharde kaas uit de kaasmakerij van Chimay. De kaas heeft 4 maanden lang kunnen rijpen.


www.chimay.com
 


Nieuwe kaas: La Bûche Chimay

Ook voor “La Bûche “ kreeg de Abdij Scourmont (BE- Chimay) op 12 september 2016 de certificering “Authentic Trappist Product”.


La Bûche is ook een karaktervolle kaas met de kenmerkende smaak van gedroogd fruit. 
Het is het rijpingsproces dat deze kaas onderscheidt van de Mont de Chimay.