Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
Login: Pass:

Abdijen | Sint-Benedictusabdij De Achelse Kluis (B)

Sint-Benedictusabdij De Achelse Kluis
B-3930 Hamont-Achel
tel. +32 (0) 11 80 07 69
www.achelsekluis.org
e-mail: abdij@achelsekluis.org

Het was in 1914 dat hier nog voor het laatst bier werd gebrouwen. Maar sinds 1998 kan men in Achel weer een authentiek trappistenbier proeven, gebrouwen in de huisbrouwerij van de Achelse Kluis. Broeder Brouwmeester, die verder werkt met de receptuur van Broeder Thomas, staat garant voor de inmiddels vermaarde kwaliteit van het bier, dat gerst, hop, gist en water bevat.

Achel Trappist wordt geschonken vanuit het vat. Sinds de zomer 2001 is de Achel “8” ook op fles te verkrijgen.

De brouwerij is niet te bezoeken. Maar vanuit de gezellige herberg heeft men zicht op de brouwketels. Af en toe kan men het werk in de brouwerij volgen. De herberg van de Kluis is een uitgezochte gelegenheid voor een aangename verpozing. Het is er goed toeven met vrienden en familie. U kunt uw bezoek aan de Achelse Kluis er afsluiten, bijvoorbeeld: de hoogmis, of uw inkopen in de voedingswinkel van broeder Martinus of de galerij-boekhandel.

De herberg biedt u een verpozing tijdens een fietstocht of een wandeling in de omgeving. Het fietsroutenetwerk, de Leenderhei, de bossen van Hamont-Achel en de toeristische autoroute zijn onder handbereik. De herberg is gevestigd in de omgebouwde voormalige stallen. Nu zijn er ruime zalen en een uitgebreid zonneterras, dat aansluit op de ingangen van de winkel, de galerie-boekhandel, het museum en de Kunsthal. Bovendien is er de bijzonderheid, dat de herbergzaal uitzicht biedt op de brouwketels van de brouwerij. Op gezette tijden kunt u daar het brouwproces volgen.