Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
Login: Pass:

Abdijen | Clairefontaine (B)

Abbaye Notre-Dame de Clairefontaine
Cordemoy ~ B-6830 Bouillon
tel. +32 (0)61 22 90 80 ~ fax +32 (0)61 22 90 81
e-mail: accueil@abbaye-clairefontaine.be en magasin@abbaye-clairefontaine

 

De abdij van N.D. de Clairefontaine situeert zich aan de westkant van Bouillon, op de rechteroever van de Semois. De abdij is beter bekend onder de naam ‘Abbaye de Cordemois’ en bevindt zich op 3 km van Bouillon.

De gemeenschap bestaat momenteel uit 27 zusters. Zij waarborgen er het monastieke leven. Hun economische activiteiten zijn eenvoudig. Daardoor kunnen de zusters aan hun eigen behoeften voldoen zonder beroep te doen op werknemers.
 
Het gastenverblijf heeft een capaciteit van 25 kamers en wordt volledig door de zusters beheerd. Het is het hele jaar open voor gasten, behalve in januari.

In de brood- en koekjesbakkerij van de abdij worden heerlijke artisanale producten vervaardigd. Ze worden door de zusters zelf gebakken en zijn te koop in hun abdijwinkel.

Bovendien is er in de abdij een keramiekatelier, een atelier voor zijdeschilderen en een atelier voor creatieve ambachten. De meesterwerken van de monialen zijn eveneens te koop in hun abdijwinkel.

De abdij beschikt ook over een boerderij. Ezels, paarden, schapen en geiten vinden er een goede stek en vergemakkelijken het onderhoud van de weilanden. De zusters verrichten zelf het werk op de boerderij. Dit werk is eenvoudig en eigen aan de cisterciënzer-spiritualiteit.