Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
Mount Saint Bernard Abbey (GB)Mount Saint Bernard Abbey (GB)Mount Saint Bernard Abbey (GB)
Login: Pass:

Abdijen | Mount Saint Bernard Abbey (GB)

Mount Saint Bernard Abbey
Oaks Road, Coalville 
Leicestershire LE67 5UL
Groot Brittannië 

Email: monks@mountsaintbernard.org
www.mountsaintbernard.org 

De Trappistenabdij van Mount Saint Bernard, gelegen in Leicestershire (Verenigd Koninkrijk) werd op 6 maart 2017 lid van de Internationale Vereniging Trappist (IVT).

Mount Saint Bernard Abbey werd gesticht door de Franse Abdij van Melleray in 1835. Doorheen zijn geschiedenis, schommelde de omvang van de gemeenschap. Het gemiddelde aantal monniken over bijna tweehonderd jaar correspondeert met onze huidige bezetting van 25 monniken, tussen de 91 en 31 jaar.

Trouw aan de Cisterciënzer traditie, waren onze monniken altijd boeren. We bewerken nog steeds het land en hebben zowel een moestuin als een boomgaard. In 2014, hebben we echter besloten om ons melkveebedrijf stop te zetten, omdat het niet langer voldoende rendabel was. Op dit moment is ons vee beperkt tot de kippen die de gemeenschap voorzien van eieren.

We onderzoeken momenteel de mogelijkheden om onze ambachtelijke economie te ontwikkelen. En we zijn blij, om in dit verband, te kunnen terugvallen op de ervaring en expertise van de IVT.