Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
Login: Pass:

Abdijen | Saint Joseph's Abbey - Spencer (USA)

 

   Saint Joseph's Abbey
   Spencer (USA)
   167 North Spencer Road
   Spencer - Massachusetts
   MA 01562-1233 (USA)
   Tel. 508.885.8700
   monks@spencerabbey.org
   www.spencerabbey.org

 

 

 

 

 

 

 

In 1825 stichtten monniken uit Frankrijk het eerste Trappistenklooster in Noord-Amerika, in Tracadië: 'Nova Scotia'. De eerste jaren verliepen moeizaam en er waren weinig roepingen, maar in 1858 kwam er genereuze hulp van de gemeenschap van de Abdij Westvleteren in België, die acht van haar monniken stuurde om de stichting te redden. Dankzij de groei die daarop volgde, werd het klooster in 1876 tot Abdij verheven. Nieuwe roepingen waren echter schaars, en na twee rampzalige branden in 1892 en1896, verhuisde de gemeenschap naar Cumberland, Rhode Island in de Verenigde Staten, en uiteindelijk, in 1950, naar Spencer. In 2000 vierde de gemeenschap haar 175e stichtingsverjaardag.

In Saint Joseph's Abbey hebben we drie hoofdindustrieën waarin bijna alle monniken meewerken:

- Sinds oktober 2013 brouwen wij een trappistenbier onder de naam 'Spencer'. Dit bier is sinds januari 2014 te koop op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten.

- Onder de naam 'Trappist Preserves' produceren en verpakken we verschillende soorten conserven, confituren en marmelades.

- Onder de naam 'The Holy Rood Guild' ontwerpen en maken we liturgische kleding, in samenwerking met getalenteerde lokale kleermakers en ambachtslieden.

Met het werk van onze handen kunnen we in ons eigen levensonderhoud voorzien, en daarbij ook hulp bieden aan mensen die in armoede leven.