Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
OrvalOrvalOrval
Login: Pass:

Diensten | Abdijwinkels | Orval

Abdijwinkel en ruïnes van Orval (B)


De abdijwinkel van Orval

In de abdijwinkel van Orval zijn voornamelijk de eigen producten te koop: bier en kaas van Orval. U vindt er verscheidene geschenkverpakkingen met het trappistenbier van Orval en zijn specifieke glas, alsook de exclusieve kazen van Orval: de oude kaas en de kaas met Orvalbier.

De winkel biedt ook een uitgebreid gamma van monastieke producten aan, met in het bijzonder de koekjes van de Abdij van Clairefontaine et de champignons van de Abdij van Brialmont.

De bezoekers van de ruïnes en van het museum hebben de gelegenheid om tal souvenirs te kopen: postkaarten, geschiedenisboeken, brochures.

Tenslotte is de abdijwinkel van Orval ook een religieuze winkel. Deze biedt een waaier van medailles, beeldjes, kruisbeelden et vooral ook een belangrijke boekencollectie met aandacht voor bijbel, hedendaagse en monastieke spiritualiteit, theologisch debat, poëzie, kunstboeken, geschenkboeken…

Parking in de nabijheid.
Toegankelijk ook voor personen met beperkte mobiliteit.
Geen bestellingen per post of email.
Jaarlijks verlof: 2de week van januari.

Openingsuren :

  • Zomer (juni - september) : 9u30 – 18u30
  • Tussenseizoen : 9u30 -18u 00
  • Winter (november- februari) : maandag – vrijdag van 13h30-17h30, zaterdag en zondag  van 10u30 – 17u30

 

Bezoek aan de ruïnes

Een bezoek aan de ruïnes van de oude cisterciënzerabdij onthult een locatie met een boeiende geschiedenis en een heel aparte schoonheid, ingebed in een vallei waar de Mathildebron ontspringt. Het bezoek bestaat uit een audio-visuele voorstelling over de geschiedenis van de abdij en het kloosterleven (ca 20 min.). Daarna voert de rondleiding langs de middeleeuwse en achtiende-eeuwse ruïnes. Bij de Mathildefontein, in een prachtig groen kader, richten de gotische ruïnes van de kerk zich op. De rozet van de linkerarm van het dwarsschip en de romaanse, gotische of Renaissance-kapitelen zijn heel bijzonder. In het koor bevindt zich het graf van Wenceslas, eerste hertog van Luxemburg. Het koor met platte apsis werd te klein bevonden, daarom voegde men in de 17de eeuw een apsis toe.

Daarna bezoekt men het klooster (heropgebouwd in de 14de eeuw) en de kelders die uit de 18de eeuw dateren. In deze kelders bevinden zich talrijke kunst- en historische collecties, speciaal met betrekking tot de oude smederij van Orval, werken van de schilder Abraham Gilson er oorspronkelijke liturgische kunstwerken. Na een tuin met geneeskrachtige planten, komt u bij de reconstructie van de abdij-apotheek van de monniken uit de 18de eeuw . De know-how van de brouwerij van Orval kunt u ontdekken in het unieke middeleeuws gebouw dat niet door de Revolutie werd vernietigd: de 'Communs d'Abraham'.

Openingsuren :

  • Winter (november-februari) : 10u30 – 17u30
  • Tussenseizoen : 9u30 - 18u00
  • Zomer (juni- september) : 9u30 - 18u30

Gedurende de maanden juli en augustus zijn er elke namiddag geleide bezoeken; in september alleen op zondagnamiddag. De geleide bezoeken beginnen met de audio-visuele voorstelling en duren ongeveer één uur.

Aanvang van de geleide bezoeken:

  • Nederlandstalig: 14, 15, 16 en 17 uur.
  • Franstalig: 13.30, 14.30, 15.30, 16.30 en 17.30 uur.

Het parcours is volledig rolstoelvriendelijk.

Voor alle info:
Abbaye d’Orval
B-6823 Villers-devant-Orval
ruines@orval.be
tél +32 (0) 61 31 10 60
fax +32 (0) 61 32 51 46
www.orval.be