Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
TilburgTilburgTilburg
Login: Pass:

Diensten | Abdijwinkels | Tilburg

Tilburg - Abdijwinkel Koningshoeven (NL)

Sinds enkele jaren bezit de abdij een ruime, overzichtelijke en volledig gerenoveerde kloosterwinkel die samen met het zgn. ‘Proeflokaal’ van bierbrouwerij ‘la Trappe’ instaat voor de promotie en de verkoop van het eigen Trappistenbier.
De stand met alle biersoorten 'La Trappe' in alle mogelijke verpakkingswijzen is dan ook dé blikvanger en maakt het belangrijkste deel van de omzet van de kloosterwinkel uit.

De stand met de eigen producten van de monniken neemt stilaan een belangrijke plaats in. Zij verkopen er o.a. het eigen Bostelbrood en het natuurlijke zuurdesembrood, de roomboterkoekjes, de chocoladestukjes en de truffels.

Ook de producten uit verschillende Franse en Belgische abdijen krijgen een opvallende plaats toebedeeld. Zo ondermeer kaas uit Mont des Cats (F) en Postel (B), kaarsen, biergist van Chimay: 'Trappist Tablets' uit Klaarland (B), zeepproducten uit Brecht (B) en uit Chantelle (F), champignons uit Brialmont (B), jam uit Echourgnac (F), honing en snoepjes uit Le Désert (F), verschillende producten uit Aiguebelle (F).

Deze kloosterwinkel biedt ook het bekende en ruime assortiment aan dat in elke ‘religieuze winkel’ gevonden wordt: beelden en afbeeldingen, (echte) ikonen, kaarsen, religieuze CD’s, ansicht- en wenskaarten en devotionalia allerlei.

Info

De winkel is eigendom van de abdij en wordt bemand door monniken en vrijwilligers.

De winkel is open:

  • Van 1 april tot 30 september: van dinsdag tot en met zaterdag, van 10.30 u. tot 17.00 u. Op zondag en maandag en op hoogfeesten is hij altijd gesloten.
  • Van 1 oktober tot 31 maart: van dinsdag tot en met vrijdag, van 14.00 u. tot 17.00 u. . Op zaterdag van 11.30 u. tot 17.00 u. Op zondag en maandag en op hoogfeesten is hij altijd gesloten.

Een ruim parkeerterrein staat zowel de bezoekers van het Proeflokaal als van de kloosterwinkel ter beschikking. Beide punten liggen op enkele meters van elkaar verwijderd.

Alle artikelen, inclusief het verse brood, kunnen via telefoon, fax of e-mail besteld worden.

Kloosterwinkel Abdij Koningshoeven
Eindhovenseweg 3
NL – 5056 RP Berkel-Enschot
Tel.: 00 31 (0)13-540 85 08
Fax:  00 31 (0)13-544 36 78
e-mail: kloosterwinkel@koningshoeven.nl