Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
BroodBroodBrood
Login: Pass:

Producten | Voeding | Brood

Brood

Clairefontaine (B)

De zusters van de Abdij van Clairefontaine bakken elke dinsdag en vrijdag brood, krentenbrood, suikerbrood en cake.
Ze verkopen hun producten in hun abdijwinkel.
 

Soleilmont (B)

De Zusters van Soleilmont bakken elke vrijdag huishoudbrood. De variaties zijn: wit brood, halfbruin brood, bruin brood en multigranenbrood. Wie op vrijdag de abdijwinkel bezoekt, kan er dus vers brood kopen. Op alle andere dagen is enkel diepvriesbrood te koop.
 

    Koningshoeven (NL)

De gemeenschap van de abdij is een aantal jaren geleden opnieuw begonnen haar eigen brood te bakken (communiteit en gastenhuis). Vervolgens vroegen de zusters trappistinnen ook voor hen te bakken. Gestimuleerd door de gasten zijn we brood gaan bakken voor de winkel nadat de bakkerij werd aangepast aan de eisen van deze tijd.

Momenteel bakken we drie soorten brood:

  • volkorenbrood
  • zuurdesembrood
  • bierbostelbrood. Dit laatste brood is speciaal ontwikkeld voor de klanten van de kloosterwinkel. Voor een deel is het meel vervangen door bierbostel, de gebruikte gerst na het brouwen van het bier.

Het hele bakproces en de verkoop is in handen van de monniken.
 

Westmalle (BE)

Na een onderbreking van velen jaren bakken de monniken van Westmalle sinds 2014 weer brood. In de nagelnieuwe bakkerij maken ze een paar keer per week verschillende broodsoorten volgens traditionele recepten van de abdij. Dat zijn bruinbrood en twee varianten volkorenbrood doorheen het jaar en rozijnenbrood op hoogdagen.
 
De gewone broodsoorten zijn heel eenvoudig en puur van samenstelling: meel, water, gist en een klein beetje olie. Het rozijnenbrood is wat rijkelijker en krijgt echte boter en rauwe melk van de eigen koeien mee.
 
Het brood gaat naar de eigen en enkele andere kloostergemeenschappen. Daarnaast kunnen de abdijmedewerkers ook brood bestellen en wordt het dagelijks geserveerd in Café Trappisten aan de overkant van de abdij.
 
ABDIJ DER TRAPPISTEN 
Antwerpsesteenweg 496 
B-2390 Westmalle 
BELGIË 
www.trappistwestmalle.be