Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
ChampignonsChampignons
Login: Pass:

Producten | Voeding | Champignons

De champignons van Brialmont (B)

De monialen van Brialmont kweken champignons van het type ‘bruine agarics’.

De productie is gefocust op de kwaliteit van het product. De champignons ondergaan geen enkele chemische behandeling. De productie is veelomvattend. De ontwikkeling verloopt op natuurlijke wijze en wordt op geen enkel ogenblik geforceerd.

Het werk wordt uitsluitend door de zusters verricht. Ongeveer 2/3de van de gemeenschap is hierbij in mindere of meerdere mate betrokken; van de pluk tot de verwerking en de verzending.

Elk product is te koop in de abdijwinkel van Brialmont.

 

 

De champignons worden op de markt gebracht hetzij als VERS product, hetzij in droge vorm of opgelegd, of als soep of verwerkt in quiches. En als recentste specialiteit is er het champignonkruid!

 

Gedroogde champignons: doen wonderen in soepen, omelettes, sauzen, rijstschotels en pastagerechten. Verkrijgbaar in schaaltjes van 20g (karton van 40 schaaltjes); zakjes van 40g (karton van 20 zakjes), en zakjes van 100g (karton van 12 zakjes).  

 

Opgelegde champignons: de zgn. ‘champinains’ zijn champignons opgelegd in wijnazijn, laurier en zwarte peperbolletjes. Heerlijk bij de aperitief of verwerkt in een koude schotel. Bewaartijd: 1,5 jaar. De glazen bokaaltjes zijn verkrijgbaar per karton van 6 stuks.  

 

Champignonsoep: verpakt in luchtledige zakjes van 0,5L of 1L.  Bewaartijd: 8 dagen  vers en 4 maanden in de diepvries. 

 

De quiche met champignons: op basis van eieren, spek en champignons. Gewicht: ongeveer 1,2 Kg. Zeer smakelijk en voedzaam.  

 

Champignonkruid: Heel fijn gemalen gedroogde champignons. Heerlijk aroma voor al uw gerechten, soepen, sauzen, omelet… Verkrijgbaar in kleine bokalen van 30g.