Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
KoekjesKoekjesKoekjes
Login: Pass:

Producten | Voeding | Koekjes

Koekjes

  

Soleilmont (B)

De Zusters van de Abdij van Soleilmont zullen vanaf januari 2008 hun zelfgebakken koekjes in hun abdijwinkel te koop stellen.

 

   Tilburg (NL)

Zoals voor het brood, hebben de abdijgasten als motor gediend om over te gaan tot de verkoop van koekjes in de abdijwinkel van de Abdij Koningshoeven. Er werden voor de gasten wat koekjes gebakken voor bij de koffie. Het viel in de smaak.

Na veel geëxperimenteer, zag een roomboterkoekje het daglicht in twee varianten: het koekje voor bij de koffie dat wat kleiner van formaat is het grotere koekje voor de lichte trek.

Het kleinere koekje wordt in het gastenhuis en het proeflokaal van de brouwerij geserveerd.

De grote variant wordt in zakjes van 250 gram in het gastenhuis verkocht.

Beide koekjes zijn voorzien van het logo van de abdij, door de speciaal ontwikkelde deegmallen. Eenmaal geproefd in het proeflokaal of het gastenhuis, vraagt men er later in de winkel vaak weer naar.

Op dit moment werken twee monniken één dag in de week in de bakkerij om koekjes te bakken en pakt een groepje van vier monniken één middag in de week de koekjes in. Momenteel is er één andere kloosterwinkel die de koekjes in haar productenvoorraad heeft opgenomen. 
 

  

Mariawald (DE)