Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
Chimay (B)Chimay (B)Chimay (B)
Login: Pass:

Producten | Trappistenbieren | Chimay (B)

  Chimay (B)

De  Blauwe Chimay  is een donker trappistenbier met een krachtig aroma, dat de kloostergemeenschap in 1956 ontwikkelde als kerstbier. Dit bruin bier heeft een lichte, roosachtige bloementoets, gekoppeld aan een aangename geur van verse gist. Het schuim is dik en romig bruin. De krachtige en complexe aroma’s dragen de noot van een fijn kruidenboeket in zich en onthullen in de mond een vleugje karamel. Als u de Blauwe Chimay in de kelder bewaart, blijft zijn complexe smaak zich in de loop der jaren nog verbeteren.

De goudblonde  Tripel Chimay  koppelt zachtheid aan bitterheid, in een zeldzaam evenwicht. Dit amberkleurige bier geeft een parfum af van verse hop en gist. Het schuim is fijn als sneeuw. De aroma’s hebben een fruitige toets van muskaatdruiven en -rozijnen, die van de hop komt.

 

De Rode Chimay is het oudste bier van Chimay. In 1862 brouwden de monniken van Chimay hun eerste bier, in een natuurlijk brouwproces volgens de kloostertradities. Dit bier met een rode koperkleur geeft een licht en complex aroma af, met onder andere fruitige tinten van abrikoos. Het schuim is stevig en smeuïg. De Rode Chimay heeft een zijdezachte smaak, met een snufje bitterheid.

 

De  Chimay Dorée  was tot voor kort voorbehouden aan de kloostergemeenschap, haar gasten en haar medewerkers, maar is vandaag beschikbaar op de markt. Dit blonde en lichte bier geeft een subtiel aroma van sinaasappelschil af en heeft een schuim dat zo fijn is als sneeuw. In de smaak is een tere combinatie van verse hop en koriander te ontdekken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website Chimay bieren: www.Chimay.com 

De kunst van het degusteren:

De Blauwe Chimay en de Rode Chimay worden best op keldertemperatuur gedronken: tussen 10 à 12 °C. Deze temperatuur geeft aan de ‘Blauwe Chimay’ een grote rijkdom op niveau van het lichaam en de geest! Beide variëteiten mogen ook frisser worden gedronken op ongeveer 8°C. Op die manier zijn   ze bijzonder dorstlessend.
De Tripel Chimay en de Chimay Dorée worden frisser geserveerd, tussen 6 et 8 °C.   

Gebrouwen met de typische "Trappist gist Chimay". Buiten het feit dat de Chimay best op een exacte temperatuur wordt geconsumeerd, verdient dit bier tevens in een echt Chimay-glas te worden geschonken. Dit glas is onontbeerlijk: de kelkvorm doet het aroma en de smaak van de Chimay tot zijn volle recht komen.
Houd het glas lichtjes schuin, giet het bier traag maar ononderbroken uit en zorg ervoor dat het glas of het schuim de fles niet raakt. Laat tenslotte één centimeter bier in de fles.