Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
Engelszell (AT)Engelszell (AT)Engelszell (AT)
Login: Pass:

Producten | Trappistenbieren | Engelszell (AT)

  Stift Engelszell (Oostenrijk)

GREGORIUS

Gregorius heeft een diepe, kastanjebruine kleur. Honing uit de regio en een speciale gist uit het wijngebied van de Franse Elzas toveren een prachtig zoetzuur smaakspel op de tong. Een licht-bitter chocolade-aroma begeleidt de verwarmende afdronk van dit solide trappistenbier.

BENNO

Met zijn intens roodbruine kleur doet Benno denken aan een zonnige herfstdag in het Donau-dal. Na een subtiele smaaksensatie op de tong, geeft de hop uit de Elzas heel haar krachtige, kruidige smaakpalet vrij. De diepe en evenwichtig-bittere afdronk wordt begeleid door een aangenaam mout-aroma.

NIVARD 

Nivard heeft een heldere, goudgele kleur met een compacte en sneeuwwitte schuimkraag. De intense fruitaroma’s van de trappistengist ontvouwen zich reeds in de neus en ontwikkelen een aangename bitterheid op de tong, waarna de heerlijk kruidige, prikkelende afdronk volgt.

De drie trappistenbieren van Engelszell dragen het door de IVT geregistreerd collectief merk. Zij mogen dus het label Authentic Trappist Product gebruiken.

De namen van de drie bieren (Gregorius, Benno en Nivard) zijn een eerbetuiging aan drie monniken die in de loop van de geschiedenis van de gemeenschap van Stift Engelszell de functie van overste of abt hebben uitgeoefend.  Gebrouwen met de "Trappist Gist Engelszell".
 
 
Stift Engelszell
Stiftstrasse 6
A - 4090 Engelhartszell 
OOSTENRIJK
www.stift-engelszell.at