Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
La Trappe (NL)La Trappe (NL)La Trappe (NL)
Login: Pass:

Producten | Trappistenbieren | La Trappe (NL)

  La Trappe (NL)

Het trappistenbier 'LA TRAPPE' wordt gebrouwen in de Abdij Koningshoeven (NL). Gebrouwen met de “Koningshoeven-La Trappe Trappist Gist”.

De 'Blond' is een helder, sprankelend, doordrinkbaar blond bier van hoge gisting, afgestemd op de Europese smaak. Typerend is het gebruik van verfijnde hopsoorten waardoor het bier een zacht bittere afdronk heeft. Kenmerkend is de frisse doch aromatische geur. Blond bevat 6,5% vol. alc. en is in zowel 30 cl., 75 cl. en in fust van 30 liter leverbaar.

De 'Dubbel' van la Trappe is een donkere, robijnrode Trappist en heeft een zacht aromatisch maar bovenal fris karakter. De 'Dubbel' bevat 6,5% vol. alc. en is zowel in fles, 30 cl., 75 cl., kruik en fust van 30 lit. leverbaar.

De 'Tripel' van La Trappe bevat 8% vol. alc. Het is een donkerblonde Trappist met een fruitige bitterzoete smaak. Zij is verkrijgbaar in fles 30 cl en 75 cl en fust 30 liter.

De 'Quadrupel' van La Trappe is met z'n 10% vol. alc. de zwaarste specialiteit. De smaak is vol en mild en aangenaam bitter. Quadrupel wordt afgevuld op jaartal en is een goed gezelschap voor lange winteravonden. Zij is verkrijgbaar in fles 30 en 75 cl. en op fust 30 lit.

'Bockbier' is een echt herfstbier en wordt gebrouwen sinds 2004. Het is een Trappistenbockbier dat op een klassieke manier wordt gebrouwen. Het is een meergranenbockbier met een bovengistend karakter. Deze specialiteit bevat 7,3% vol. alc. De geur is moutig met op de achtergrond een "groene geur" van aromatische hopsoorten. De kleur is dieprood en de smaak is vol door de gebruikte hop. De afdronk is licht bitter door de gebrande mout en hop. Verkrijgbaar in het seizoen in fles 30 cl.

'Witte Trappist' wordt gebrouwen met zeer aromatische hopsoorten en heeft een fris karakter, dat goed past bij zomers weer. Witte Trappist wordt niet gefilterd en niet gepasteuriseerd en gist na op de fles. Zij bevat 5,5% vol. alc. en is zowel in fles 30 cl en 75 cl en fust 30 liter verkrijgbaar. De Witte Trappist wordt bij voorkeur gekoeld gedronken op 4-6 gr. C.

Isid'Or: in 2009 is speciaal ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan de 'La Trappe Isid'or' ontwikkeld, vanwege het grote succes is besloten dit bier voorgoed op de markt te houden.'La Trappe Isid'or' is een lichtzoetig amberbier met caramelnote. Het bier is zacht bitter van smaak en heeft een fruitige afdronk. La Trappe Isid’or is gebrouwen met eigen gekweekte Perle hop. 7,5% alcohol, schenktemperatuur 10-14 °C.

'Puur’ (4,7% alcohol) is de eerste biologische trappist. Een doordrinkbaar, fris-hoppig, licht bier. Bij het brouwen van dit bier zijn uitsluitend hoogwaardige, biologische ingrediënten gebruikt.
 

Alle biersoorten zijn ter plaatse te degusteren en te koop in de abdijwinkel.