Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
Orval (B)Orval (B)Orval (B)
Login: Pass:

Producten | Trappistenbieren | Orval (B)

  Orval (B)

De brouwerij van Orval brengt slechts één bier op de markt. Een bier van hoge gisting met hergisting op fles en met een alcoholvolume van 6,2%. Dit bier wordt uitsluitend gebrouwen uit bronwater, gerstenmout, hopbellen,  kandijsuiker en de Trappist gist 'Orval'. Het aroma en de fijne smaak van de trappist Orval is meer te danken aan de hopbellen en de gisten dan aan de gebruikte mouten.

Bijzonder aan de Orval is het hoppen tijdens twee verschillende productiestadia. Eerst wordt in de brouwzaal een grote hoeveelheid fijne hop toegevoegd: dat zorgt voor de befaamde bittere smaak en voor de langere houdbaarheid van het bier. Gebrouwen met de “Orval Trappist Gist”.
Later wordt in de bewaarkelders nogmaals hop toegevoegd, dit is de zogenaamde Engelse ‘dry hopping’. Dat zorgt voor het verrukkelijke aroma dat zelfs de meest gewaarschuwde proever helemaal in vervoering brengt.

Tijdens een degustatie vormen het bier en de kaas van Orval een echte harmonie.  De unieke vorm van de fles en van het glas, het design van de etiketten, de onderleggers en het andere publiciteitsmateriaal... het is allemaal een erfenis uit het begin van de jaren dertig.