Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
Login: Pass:

Producten | Trappistenkaas | Trappistenkazen

  Chimay (B) 

EEN AUTHENTIEKE KAAS

De streek van Chimay is van oudsher bekend om de rundveebedrijven en…de kazen! De grondstof voor de kaas van Chimay is een exclusieve melk afkomstig uit de regio. De productie gebeurt volgens een strikte monastieke traditie, waardoor de volle smaak en het authentiek karakter van de kaas gewaarborgd worden. 

Grand Chimay :
De ‘Grand Chimay’ is een authentieke trappistenkaas, gemaakt van de heerlijke, verse en romige melk uit de streek van Chimay. De zachte structuur en smeuïge smaak zorgen voor een buitengewoon product.

A la Chimay Rouge:
De kaas ‘À la Chimay Rouge’ wordt gewassen met het Rode Chimay-bier. Hij wordt gemaakt op basis van de heerlijke, verse en romige melk uit de streek van Chimay. Onder de okerkleurige, natuurlijke korst gaat een amberkleurige structuur schuil, met een smeuïge, romige textuur. De kenmerkende hop-smaak, gecombineerd met een vleugje perzik-abrikoos, zorgt voor een licht-bittere toets.

Oude Chimay:
De Oude Chimay-kaas is een kaas op basis van geselecteerde volle melk. Het is een harde, geperste kaas, waarvan de melk niet wordt gekookt. Deze kaas blijft minstens zes maanden in de rijpkelders en heeft een smaak van hazelnoot vermengd met een licht bittere toets.

Le Poteaupré:
Een kaas van volle melk, met een half harde structuur, ongekookt en 4 weken gerijpt. De gewassen, okerkleurige pekelkorst is bedekt met een prachtig fijn wit laagje. De ronde vorm, de smeuïge en zachte textuur en de eerlijke, uitgesproken smaak, maken deze kaas tot een topper onder de trappistenkazen.

Le Chimay Doré:
Een puur natuurlijke, smeuïge en smaakvolle kaas. Hij heeft een gouden korst en een lichtromige structuur en wordt gekenmerkt door een prachtige evenwichtigheid.

A la Chimay bleue:
Geheel passend in de filosofie van de Abdij om completerende gastronomische producten te creëren, hebben de meesterkaasmakers van Chimay een kaas ontwikkeld met een zinnenprikkelend profiel. Tijdens de rijping wordt de kaas gewassen met het Blauwe Chimay-bier. Dat geeft hem een sterke smaak, die perfect de lichte bitterheid van de hop compenseert. Het resultaat is een kaas waarin de smaken van mout en gist uit het bier elkaar perfect in balans brengen. In de 100% natuurlijke eetbare korst komt deze smaakharmonie bij het degusteren het sterkst naar voor. Het is immers de korst die met het bier in contact komt en zo het best de aroma’s van de Blauwe Chimay herbergt.

La Buche Chimay: La Bûche is ook een karaktervolle kaas met de kenmerkende smaak van gedroogd fruit. 
Het is  het rijpingsproces  dat deze kaas onderscheidt van de Mont de Chimay.Aangezien de kaas 6 maanden kan rijpen, wordt hij ook iets harder. Deze kaas is goed voor alle gelegenheden op elk moment van de dag. La Bûche wordt uitsluitend verkocht bij zuivelhandelaars.

 

Website Chimay kaas: www.chimay.com