Facebook INTERNATIONAL TRAPPIST ASSOCIATION
Login: Pass:

Producten | Trappistenkaas | Trappistenkazen

Stift Engelszell (AT)

Om een traditie na lange tijd weer leven in te blazen, heeft Engelszell enkele jaren geleden beslist om een nieuwe ‘Trappist’-kaas aan te bieden. Er bestond een kaasrecept meegebracht door de monniken die uit Mariastern waren weggevlucht. Maar dit recept voldeed niet aan de hedendaagse criteria. Op verzoek van de gemeenschap Engelszell heeft het bevriend Cisterciënzerklooster Stift Schlierbach in haar grote en moderne kaasmakerij drie verschillende soorten kaas op proef geproduceerd. Uiteindelijk werd één van deze kazen door de monniken van Engelszell uitgekozen als het kaasproduct dat het dichtst de oorspronkelijke Engelszell-kaas benaderde. Sedertdien produceert de kaasmakerij van Stift Schlierbach regelmatig de kaas van Engelszell.

Deze kaas draagt de naam ‘Bio-trappistenkaas Engelszell’ Trappist’ en is een schijfjes-kaas met zachte en afgewassen korst, beschikbaar in stapels van ongeveer 1 kilo en stapels van 150 gram.

Deze kaas wordt voornamelijk verkocht in de abdijwinkel en aan grote monastieke markten.