Trappistenbier Scala Coeli, van de Abdij Tre Fontane (IT) krijgt het ATP-label

Op 17 september werden drie nieuwe bieren voorgesteld aan de Raad van Bestuur van de IVT. Na degustatie, discussie en stemming, kregen deze bieren de toestemming om het ATP-label (Authentic Trappist Product-label) voor een periode van 5 jaar te dragen. Het label certificeert niet enkel de trappistenherkomst van het product. Het garandeert de consument eveneens dat de verkochte producten beantwoorden aan de kwaliteit en de waarden van een bestaande trappistengemeenschap. Meer info over het ATP-label: https://www.trappist.be/de-vereniging/atp-label/ ROME – De Abdij van Tre Fontane heeft een nieuw bier gelanceerd, in aanvulling op haar basisproduct ‘TRIPLE TRE FONTANE’. Het nieuwe bier heet ‘SCALA COELI’ en heeft op 17 september 2018 het felbegeerde ATP-label (Authentic Trappist Product) verkregen. Het wordt vanaf oktober officieel verkocht. Het zeshoekige label ‘Authentic Trappist Product’ bevestigt dat dit bier volledig wordt geproduceerd volgens de strenge regels van de Internationale Vereniging Trappist, waartoe de abdij van Tre Fontane sinds 2014 behoort. Het bier wordt geproduceerd in het klooster zelf, onder supervisie van de monniken. De winst wordt exclusief besteed voor het onderhoud van de monastieke gemeenschap, voor goede doelen en voor het onderhoud van het historisch erfgoed op het domein van de abdij, waartoe ook de herinnering behoort aan de marteldood van de Apostel Paulus, in het jaar 67. Zoals de ‘TRIPLE’ gekarakteriseerd wordt door de geur van eucalyptus, een boom die de monniken al 150 jaar ter plaatse kweken en oogsten, zo is de naam van het bier, ‘SCALA COELI’, onlosmakelijk verbonden met het oude abdijdomein. Voor de productie worden stukjes bittere sinaasappelschil gebruikt, afkomstig van bomen die al sinds mensenheugenis het kloosterdomein en de kloostertuinen sieren. SCALA COELI is een bier van hoge gisting, met een alcoholpercentage van 6,7%. Het wordt gekarakteriseerd door een aangenaam fruitig boeket, geaccentueerd door hop die volgens de ‘dry hopping’-techniek is verwerkt. De bittere sinaasappel begeleidt de verschillende hopsmaken op evenwichtige wijze en geeft een ronde, pittige smaak aan dit bier, dat de smaaksensatie afsluit met een misschien wat bitter, maar zeer aangename toets.
NL

Welkom

Welkom
EN

Welcome

Welcome
FR

Bienvenue

Bienvenue

Deze website gebruikt cookies. Wij gebruiken cookies zodat onze website beter werkt voor onze bezoekers. Daarnaast gebruiken wij cookies voor analytische doeleinden.

Lees meer over onze privacy policy.

Nee dank je Prima