Nadat ze tientallen jaren een melkveehouderij beheerden, kwamen de monniken tot de conclusie dat deze bron van inkomsten niet meer levensvatbaar was en begonnen ze te zoeken naar andere middelen om het voortbestaan van de abdij en haar grondgebied te ondersteunen. Hieruit ontstond het idee om de brouwtraditie van de Trappisten nieuw leven in te blazen. Een leegstaand deel van hun 19de eeuwse klooster in Leicestershire werd omgebouwd tot een brouwerij. Het bier wordt binnen de abdijmuren gebrouwen, gebotteld en verpakt. Trappistenbier is een speciaal bier dat op kleine schaal wordt gebrouwen door monniken, op basis van traditionele recepten van soms honderden jaren oud.
Het nieuwe Engelse Trappistenbier heet ‘Tynt Meadow’, naar de plaats waar het wordt gebrouwen. Het heeft de kleur van mahoniehout en een rijk, fruitig aroma van pure chocolade en zoethout. Het is een bier met pit, dat moeiteloos de smaken van pure chocolade, peper en vijgen combineert. Het bier heeft een warme, droge afdronk.
Dom Erik van de Abdij Mount St. Bernard over het nieuwe bier:
“Dit is een heel bijzondere tijd voor ons, nu we Tynt Meadow lanceren. We zijn heel trots op het Engelse Trappistenbier dat we hebben gecreëerd en we zijn blij dat we een oude traditie nieuw leven in kunnen blazen. Als enige Trappistenbrouwerij in Engeland, hopen we iets heel speciaals te kunnen aanbieden aan onze klanten in Engeland en de rest van de wereld.” Klik hier voor meer info over het ATP-label